pondelok 13. januára 2014

Stretnutie českých a slovenských ambasádorov eTwinning

Spoločné stretnutie českých a slovenských ambasádorov eTwinning sa konalo v dňoch 10.- 12.1. 2014 v Prahe. Učitelia spoločne prerokovali informácie, skúsenosti a závery stretnutia ambasádorov z októbra 2013 v Catanii. Ambasádori naplánovali termín a program Letnej česko-slovenskej dielne eTwinning a tiež spoločné elearningové vzdelávanie. V ďalšej časti stretnutia sa venovali problematike využitia tabletov vo výuke a praktickým ukážkam možností využitia tabletov. Po samostatných stretnutiach národných ambasádorov so svojimi NSS-kami si účastníci stretnutia vypočuli prednášku Onřeja Neumajera "Koncept 1:1 mení tradičnú podobu vzdelávania". Záver stretnutia patril novinkám oprograme Erazmus+ a aktivitách EUN.
Ambasádorom boli tiež predstavené možnosti SCIENTIX2, do ktorého sa môžu učitelia prírodných vied a informatiky zapojiť. Portál i komunita SCIENTIX 2 ponúka množstvo aktivít a vzdelávacích zdrojov pre učiteľov a ich študentov.
Stretnutie ambasádorov ČR a SR bol úspešný a ambasádori sa tešia na implementáciu noviniek do projektu eTwinning, ktoré určite posunú projekt eTwinning ďalej.
Zuzana Mészárosová

1 komentár:

  1. Stretnutie v Prahe bolo ozaj inšpirujúce. Som veľmi rada že som sa ho mohla zúčastniť a tak získať nové poznatky a skúsenosti. Ďakujem všetkým, ktorí toto stretnutie zrealizovali. Anka Veľochová

    OdpovedaťOdstrániť